ذات اله نيکزاد در ادامه خاطرنشان کرد:همچنين با همکاري و مشارکت مقني هاي ميبد پاک سازي مسير عبور آب اين قنات به طور کامل انجام شد و هم اکنون راه عبور آب قنات کاملاً باز شده است.
به گفته اين کارشناس ارشد مرمت: در حال حاضر عمليات کول گذاري ( نصب حلقه ها و طوقه هاي بدنه قنات) به مرحله قابل استفاده رسيده است.
وي با اشاره به اين که احداث قنات در مناطق مرکزي فلات ايران از گذشته هاي بسيار دور،روشي معمول براي استفاده از منابع آب زير زميني بوده اظهار داشت: شهر ميبد با دارا بودن شبکه قنات گسترده ، يکي از کانونهاي مطرح در اين زمينه است به طوري که سرچشمه بيشتر قنات هاي اين شهر در ارتفاعات شير کوه هستند که هر قنات در بخش خاصي از شهر سر از دل زمين بيرون مي آورد.
اين گزارش حاکي است مظهر قنات خارزار، نقطه اي است که در آن قنات کرنان ده ها متر در عمق زمين جريان دارد تا در پايين دست تر در محل آبادي مهرجرد، از دل خاک بيرون بجوشد . بدين ترتيب شيب قنات هايي که در اعماق مختلف در جريان هستند به گونه اي تنظيم مي شوند که آب، تا حد امکان در درون خاک که بستر طبيعي آن است جريان داشته و تنها در نقطه مورد نياز، خود را به نمايش بگذارد .
چهار قنات اصلي خارزار ، شاخه اي از کثنوا ، قنات قطب آباد و قنات صدر آباد در محله پايين و محله کوچک شارستان بر زمين ظاهر شده و آب مورد نياز خانه ها و باغات شارستان را تأمين مي کرده است محلات بالادست با ايجاد پاکنه و پاياب و گودال باغچه به اين قنات ها دسترسي دارند ./118
انتهای پیام/